Project

Profile

Help

HostedRedmine.com has moved to the Planio platform. All logins and passwords remained the same. All users will be able to login and use Redmine just as before. Read more...

Task #261784

open

Utred möjligheten att samarbeta med Skidspelen/VM avseende storbildsskärm

Added by Mats Bayard over 10 years ago. Updated over 10 years ago.

Status:
Assigned
Priority:
Normal
Category:
Tävlingsadm. / IT
Start date:
2014-01-27
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:

Description

Anders tar fram förutsättningar via Anki.

OBS: Det är inte självklart att 10mila skall ha en storbildsskärm. Ett kostnadseffektiv alt. kan vara att nyttja större TV skärmar som vi troligen kan få låna/hyra av O-ringen.

Actions #1

Updated by Mats Bayard over 10 years ago

Klipp från Anders mailrapport idag;
_
Utreda förutsättningar för storbild-tv inför 10Mila.
Jag har haft ett samtal med Gunnar Brolin, från Mediatec, som är en bra leverantör av storbildskärmar. (Vi känner igen varandra sedan tidigare).
Han har gatt oss en preliminär offert på 75 000 kr för storbildskärmen för 10Mila.

Min kommentar kring detta:
I samband med förra mötet antyddes en frågeställning om vi verkligen skulle ha storbildskärm i samband med vårt 10Mila. Vi skulle kunna spara pengar.
Jag anser det vore djupt olyckligt om vi inte gör satsningen på en bildskärm. Det skulle flytta vårt arrangemang tio år bakåt i tiden, speciellt när alltfler idrottsarrangemang satsar på detta.

Visst, det finns också andra leverantörer av storbildskärmar för billigare pris. Det hade bland annat arrangörerna av världscupen i skidorientering. Men dessa skärmar visar bilder av så fruktansvärt dålig kvalité och är så små att de inte håller måtgtet.
Der är Mediatec som gäller.

När det sedan gäller själva tv-produktionen så kan vi genast dra erfarenheter av de som gör detta i samband med 10Mila i Eksjö. Men då gäller det att vi redan nu beställer oss för den linjen så att vi kan knyta kontakter i Eksjö. Jag kan sedan ansvara för detta.

Finansiering: Ja, det är den stora utmaningen. min åsikt är att vi på ett offensivt sätt gör ett säljjobb med sponsorer/annonsörer som täcker den här kostnaden. men det är viktigt att vi tar in det i budgeten.

Slutsats: Vi bör satsa på storbildsproduktion. Det var också en viktig del i det koncept som vi hade i vår ansökan. Dessutom arrangerar vi ett event 2016 där detta är ett naturligt inslag._

Actions #2

Updated by Mats Bayard over 10 years ago

Tillägg från Anders;

Jag glömde tillägga i rapporten om storbildsskärmar.
Det är inget alternativ med samarbeta om detta med Skidspelen eftersom antalet med storbildskärmen går via skidförbundet och ingår i ett större avtal.

Also available in: Atom PDF